Hvordan kjøpe bitcoin?

bitcoin kjøp med mobilHar du troen på bitcoin eller kryptovaluta generelt men vet ikke helt hvordan du skal investere? Her er noe du bør tenke på før du investerer:

Man kan investere direkte eller indirekte i kryptovaluta. Direkte kan du kjøpe og selge bitcoins på ulike markedsplasser som dukker opp som paddehatter rundt omkring på nettet. Det finnes flere bra steder på der du kan kjøpe bitcoin. Her kan du sammenligne de beste og enkleste stedene å kjøpe eller selg bitcoin direkte.

Det finnes flere steder du kan få kryptovaluta gjennom å signe opp som kunde. Følg linken så vil du se om du kan få verdier av bitcoin eller i annen valuta dersom du registrerer deg og kjøper kryptovaluta. Noen steder tilbyr velkomsttilbud.

Indirekte kan du investere i firma eller bransjer på børsen som er eksponert eller avhengig av kryptovaluta. På Nordnet kan du også på den svenske børsen kjøpe verdipapirene Bitcoin XBT eller Etherum XBT som er direkte eksponert mot de respektive kursene.

OBS: I Norge enda ikke handle disse verdipapirene med aksjesparekonto ettersom det ikke handles på et regulert marked innenfor EØS

Dersom du skal handle kryptovaluta på Nordnet eller lignende steder må du da ha en annen type konto som du da må skatte av den årlige potensielle gevinsten.

Risiko ved å kjøpe Bitcoin på Nordnet

På Nordnet og andre lignende plattformer kan man kjøpe instrumenter som følger den faktiske verdien Bitcoin og andre kryptovalutaer har. Til og med hos eller via en del banker er det mulig å handle slike instrumenter. Dette er jo et paradoks siden hele ideen med kryptovaluta er å stå utenfor det eksisterende transaksjonssystemet til bankene, og gjennomføre trygge betalinger direkte mellom mennesker over hele verden. Dersom kryptovalutaen når sitt fulle potensiale vil den overta bankvesenet som vi kjenner det og da vil muligens utsteder av instrumentet som simulerer kryptokursen slutte å eksistere eller få problemer med å betale ut penger til den som har kjøpt disse produktene.

Instrumentene og sertifikatene man kjøper kommer også med lange vilkår & betingelser som det er viktig å lese. De kan inneha utløpsdato eller store ukentlige gebyrer som gjør investeringen mindre lønnsom enn den kunne ha vært.

Det kan derfor være lurt å gjøre, som vi har gjort , kjøpe faktisk bitcoin og ikke simulert bitcoin.

Kryptovaluta den nye .com boblen?

Om du har troen på konseptet mer enn en type kryptovaluta kan det være lurt å diversifisere investeringen din eller tenke litt annerledes.
Dersom vi ser på den forrige store bølgen .COM-bølgen var det nesten umulig å plukke en vinner. I dag er det selvsagt i etterpåklokskapens navn lett å se at Google og Amazon var selvsagt de hestene man burde ha satset på. Det som er sikkert at dersom man satser på de som lager og tjener på rammeverket og infrastrukturen rundt teknologien.